Veelgestelde vragen (FAQ

Alles wat je moet weten om het juiste scherm te kiezen

Twijfel je over de keuze van je apparaat, of heb je algemene vragen over dit type product? Geen paniek! We hebben de meest gestelde vragen over het gebruik van schermen verzameld. Raadpleeg onze antwoorden om meteen het scherm te vinden dat bij jou past en je ervaring met beeldschermtechnologieën te optimaliseren

Weet u niet wat u nodig heeft?
 
 
1

Welke criteria moet ik in overweging nemen om het scherm te kiezen dat het beste bij mij past?

De eerste stap is om het gebruik van het apparaat te definiëren: individueel werk, samenwerking, dynamische weergave, multimedia, gaming… Elk gebruik heeft zijn ideale scherm!

Daarnaast zijn zaken zoals de grootte, de resolutie, de kleurprecisie en de verbindingsmogelijkheden ook van cruciaal belang. Deze factoren garanderen optimale productiviteit en superieure beeldkwaliteit.


2

Wat is het verschil tussen de technologieën LED, OLED en QLED?

  • LED: maakt gebruik van elektroluminescente diodes en biedt klassieke achtergrondverlichting.
  • OLED: geeft zijn eigen licht af, waardoor het diepere zwarttinten en levendigere kleuren biedt.
  • QLED: bevat quantumdots, die levendigere kleuren en verhoogde helderheid leveren.

3

Is het blauwe licht dat door schermen wordt uitgezonden schadelijk?

Bij langdurig gebruik van een scherm heeft het blauwe licht helaas zeker invloed op de gezondheid van je ogen. Vermoeidheid van de ogen, slaapstoornissen… Verminder deze negatieve effecten met een paar eenvoudige tips:

  • Gebruik blauwe lichtfilters,
  • Draag specifieke bril,
  • En vooral, volg de 20-20-20 regel: elke 20 minuten, kijk 20 seconden naar iets op 20 meter afstand!

4

Zijn touchscreen-schermen beter dan klassieke schermen?

Dit hangt voornamelijk af van het gebruik dat je van je scherm maakt. Voor brainstorming bijvoorbeeld, bieden touchscreen-schermen directe en intuïtieve interactie, wat de navigatie vereenvoudigd en de efficiëntie verbetert in bepaalde professionele en educatieve toepassingen.


5

Zijn gebogen schermen echt de moeite waard?

In multimedia-toepassingen kunnen gebogen schermen echt het verschil maken! Dankzij hun vorm verminderen ze vervorming aan de randen, wat de visuele beleving verbetert. Let wel, dit ontwerp komt vooral tot zijn recht bij grotere pc-schermen (27” en meer).


6

Hoe pas ik de kleuren van mijn scherm aan?

Om je scherm te calibreren, kun je gebruikmaken van speciale software of externe aanpassingsapparaten. In beide gevallen zorgt deze actie voor een getrouwe kleurweergave, wat essentieel is voor grafisch werk.


7

Hoe kan ik het energieverbruik van mijn scherm verminderen?

Enkele eenvoudige handelingen kunnen je helpen het energieverbruik aanzienlijk te verlagen, zoals: het aanpassen van de schermhelderheid, het inschakelen van de energiebesparingsmodus en het uitschakelen van het scherm wanneer het niet in gebruik is. Naast de besparingen helpt dit je om op een duurzamere manier om te gaan met energie!


8

Wat zijn de signalen dat het tijd is om mijn scherm te vervangen?

signalen zoals dode pixels, verminderde helderheid, vervaagde kleuren of vertraging in de weergave (trage responstijden) kunnen aangeven dat het tijd is om je scherm te vervangen.

NB : de gemiddelde levensduur van een scherm ligt tussen de 5 en 10 jaar, afhankelijk van het model en het gebruik.

 

Vind het ideale beeldscherm in 4 vragen

Niet zeker wat u nodig heeft? Beantwoord deze vier vragen om uw keuze te verfijnen!